Συνθετική Θεραπεία Ζεύγους (Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα 100 ωρών)

Εισαγωγή στις Θεραπευτικές δεξιότητες και τεχνικές σχέσης και συνύπαρξης (Συνθετική θεραπεία ζεύγους):

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π ανταποκρινόμενο σε μια ανάγκη των Ειδικών Ψυχικής Υγείας να διευρύνουν την οπτική τους, εμπλουτίζοντας τη γνώση τους, διοργανώνει ένα μονοετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 100 ωρών με θέμα “ Εισαγωγή στη Συνθετική Θεραπεία Ζεύγους.” Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναλυθούν χρήσιμες θεωρίες και τεχνικές από την Συστημική προσέγγιση, την Θεραπεία εστιασμένη στο Συναίσθημα (EFT), τη Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση και τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση. Θα σας δώσει  την δυνατότητα να εργαλειοποιήσετε την γνώση σας και να αναλάβετε περιστατικά ‘’couple counseling’’

Περιεχόμενο: Στην θεραπεία ζεύγους η δυναμική που αναπτύσσεται απαιτεί μια άλλη διαχείριση από τον ειδικό. Στο ζευγάρι ο κάθε σύντροφος φέρνει τον δικό του εσωτερικό κόσμο, τις δικές του ερμηνείες της πραγματικότητας και τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Στη θεραπεία ζεύγους ο θεραπευτής προσπαθεί να κατανοήσει ένα ζευγάρι που τολμάει να επικοινωνήσει την δυσκολία του, άλλοτε με θυμό, με ένταση, μέσω των κατηγοριών και άλλοτε επιζητώντας την «δικαίωση» από τον ειδικό.

Πολλές φορές ο θεραπευτής αποκτά τον ρόλο του «διαιτητή» από την πρώτη κιόλας συνεδρία προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και αρχίζει να στροβιλίζεται στην δίνη της αλληλεπίδρασης του ζευγαριού. Καθώς η πρώτη επαφή είναι πολύ σημαντική ,ας εφοδιάσουμε την φαρέτρα μας με τα κατάλληλα εργαλεία προς την επίτευξη μίας ισορροπημένης αλληλεπίδρασης και συμμαχίας και με τους δύο θεραπευόμενους.

Το πρόγραμμα αποτελείται απο:

  1. Θεωρητικές-Ακαδημαϊκές εισηγήσεις
  2. Παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών
  3. Πρακτική βιωματική άσκηση πάνω στις τεχνικές που θα παρουσιαστούν
  4. Δεοντολογικά και εποπτικά θέματα
  5. Ακαδημαϊκό υλικό: Σημειώσεις, βιβλιογραφία, άρθρα

Συνολικό κόστος: 

1.000 ευρώ  ( 840 ευρώ Άνεργοι/Φοιτητές, με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών) 

Early bird: έως 10/9 850 ευρώ

Υπάρχει  και η δυνατότητα δόσεων έως εξής:

Κράτηση θέσης έως 20/09 με κατάθεση 200 ευρώ 

Επόμενες δόσεις: 200 ευρώ έως 20/10, 200 ευρώ έως 20/11 , 200 ευρώ έως 20/1, 200 ευρώ έως 20/2

Προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας και να λάβετε τον κωδικό εισόδου στο σεμινάριο θα χρειαστεί να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στον κάτωθι λογαριασμό ΚΑΙ να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email. 

Τράπεζα Eurobank αριθμός λογαριασμού 0026.0035.18.0200646284

(IBAN: GR2702600350000180200646284). Εργαστήρι Αυτογνωσίας και Μάθησης, το Δέντρο της Θεραπείας

Παρακαλείστε στην αιτιολογία να γράψετε το όνομα σας και τη φράση “θεραπεία ζεύγους “
(οποιαδήποτε κόμιστρα τραπεζών, βαρύνουν τον εντολέα)

Το καταθετήριο παρακαλούμε να σταλεί με email στο  ekisyp@gmail.com    με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα

Σχετικά με τους εισηγητές μας:

Δρ. Ασημίνα Χιώνη

H Δρ. Ασημίνα Χιώνη (Ιδρυτικό μέλος του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.) είναι κλινική ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος (συνθετικής θεραπείας) γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1967, ωστόσο γαλουχήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αγγλία. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Ψυχολόγος από το 1993. Απαρχή της καριέρας της ως ψυχολόγος αποτέλεσε το νοσοκομείο St. Mairy’s Hospital στο Λονδίνο. Εξειδικεύτηκε στις εξαρτήσεις, στις Διατροφικές Διαταραχές, στη Βιοθυμική Υπνοθεραπεία, στο Συστημικό Ψυχόδραμα. Τέλος, είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια  στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία με βάση το μοντέλο του Irvin Yalom.  Η συνεχής επιμόρφωση της η οποία ξεκίνησε με την Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, και στη συνέχεια ενισχύθηκε με τη Συστημική και τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση αποδεικνύει και αναδεικνύει την προσωπική της πίστη για την αξία της δια βίου εκπαίδευσης και εξέλιξης των ειδικών Ψυχικής Υγείας. Τέλος, είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP).

Βελώνια Μαρίνα

Η Βελώνια Μαρίνα είναι Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια (University of Central Lancashire, Msc at University of East London). Ολοκλήρωσε τις μετεκπαιδεύσεις της στο Κέντρο Εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Αθηνών (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ) με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία ενηλίκων και έπειτα στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεία παιδιών και εφήβων. Έχει παρακολουθήσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα ενός έτους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με τίτλους “Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων” και “Ψυχιατρική Κλινική παιδιών και εφήβων”. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (Ι.Ε.Θ.Σ.) και στην κλινική ύπνωση(Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ). Τέλος, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και ημερίδες και συνεχίζει να εκπαιδεύομαι στα πλαίσια την ψυχικής υγείας.

Βανέσσα Θεοδώρου

Η Βανέσσα Θεοδώρου είναι πτυχιούχος  του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου όπου και είχε τη πρώτη της επαφή με τη ψυχολογία. Η ενασχόληση της συνεχίστηκε όταν ξεκίνησε ατομική θεραπεία οπότε και αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το χώρο της ψυχικής υγείας.  Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση της στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (Συνθετική προσέγγιση) και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής αλλά και στη Gestalt ψυχοθεραπεία σε ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι affirmative  LGBTQI+ θεραπεύτρια εκπαιδευμένη και ενημερωμένη σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα. Κύριος γνώμονας με τον οποίο δουλεύει είναι η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και η Gestalt ωστόσο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο δανείζεται και τεχνικές από άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Τέλος, συνεργάζεται με το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π ως θεραπεύτρια-εισηγήτρια υπό την αιγίδα της Δρ. Α. Χιώνη.

Κατερίνα Παπαθανασίου

Η Κατερίνα Παπαθανασίου είναι Ψυχοθεραπεύτρια ατόμων και ομάδων/Σύμβουλος ψυχικής Υγείας στο Σχεσιακό ψυχαναλυτικό μοντέλο κατά Irvin Yalom, μετεκπαιδευθείσα στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, ΙΣΟΨ. Έχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο πρόγραμμα: ΆΓΧΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΉ ΥΓΕΙΑ. Αποτελεί μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy, IARPP) αλλά και μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA). Επίσης είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και κατέχει τους τίτλους: Special olympics Ambassador και  Wellness Coach youth athletes. Τέλος, συνεργάζεται με το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π ως θεραπεύτρια-εισηγήτρια υπό την αιγίδα της Δρ. Α. Χιώνη.

Ελένη Δαούτου

Η Ελένη Δαούτου είναι Συστημική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ειδίκευση στο Ψυχόδραμα και στην Κλινική υπνοθεραπεία – Βιοθυμική ψυχοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στο mindfulness – MBSR και στη Βιοανάδραση και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην Θετική Ψυχολογία του Πάντειου Πανεπιστημίου. Η κ. Δαούτου αποτελέι ιδρυτικό μέλος του Δέντρου της θεραπείας αλλα και του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.

Μαρία Αποστολοπούλου

Η Μαρία Αποστολοπούλου είναι Ψυχολόγος – Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, άποφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και του Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), αντίστοιχα. Έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχολογία της Υγείας από το Leiden University της Ολλανδίας. Σήμερα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της ως Ειδικευόμενη Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια του Διεθνούς Μοντέλου Irvin Yalom στο ΙΣΟΨ και ως Ειδικευόμενη στη Μοντέρνα Ψυχανάλυση στο Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies, Florida. Είναι Δόκιμο Τακτικό Μέλος του ΙΣΟΨ και αποτελεί Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP) και της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA) . Επίσης, είναι Ιδρυτικό Μέλος του ηλεκτρονικού ιστοτόπου  www.allaboutparents.gr και εργάζεται ως Ψυχολόγος στο Project “Ανοιχτά Σχολεία” του Δήμου Αθηναίων. Είναι συνεργάτιδα του Δέντρου της Θεραπείας, καθώς παράλληλα διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Χατζημιχαηλίδη Αννίτα

Η Χατζημιχαηλίδη Αννίτα είναι Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει εξειδίκευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής και στην “Θεραπεία Συμπεριφοράς των διαταραχών άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής διαταραχής” στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Νοευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”(ΕΠΙΨΥ). Βασικός πυρήνας της εξειδίκευσης της αποτελεί η Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, μέσα από την μετεκπαίδευσης της στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Σήμερα, συνεργάζεται με ψυχοθεραπευτικά πλαίσια και εποπτεύεται από το ΙΣΟΨ, ενώ είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP). Παράλληλα, συνεχίζει να απασχολείται ως κοινωνική λειτουργός και μετέχω στην επιστημονική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Συνθετικής Προσέγγισης (ΕΚΙΣΥΠ).

Αλεξάνδρα Κουράκου

Η Αλεξάνδρα Κουράκου είναι ψυχολόγος υγείας και συστημική σύμβουλος – ψυχοθεραπεύτρια. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» από την Ιατρική Αθηνών. Είναι θεραπεύτρια ζεύγους εκπαιδευμένη στο μοντέλο του Emotionally Focused Therapy και εγγεγραμμένο μέλος της ICEEFT. Έχει ολοκληρώσει το μονοετές μετεκπαιδευτικό σεμινάριο της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές διαχείρισης στρες και άγχους, όπως στην διαφραγματική αναπνοή, τεχνική ενσυνειδητότητας (mindfulness), προοδευτική μυϊκή χαλάρωση, αυτογενή εκπαίδευση, τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης (Emotional Freedom Technique), καθοδηγούμενος οραματισμός και στην «Συγκινησιακά Εστιασμένη Ατομική Θεραπεία» (Emotionally Focused Individual Therapy). Έχει εκπονήσει έρευνες σχετικά με το στρες των εφήβων και την ακαδημαϊκή επίδοση εκ των οποίων έχει δημοσιευθεί η στάθμιση του ερωτηματολογίου “The Rosenberg Self-Esteem Scale: Translation and Validation in the Greek Language in Adolescents”.  Τέλος, αρθρογραφεί στη Huffington Post θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία.

Όλοι οι συντελεστές του Δέντρου και του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π εποπτεύονται σε σταθερή βάση απο πιστοποιημένους επόπτες, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 15/10 Εισαγωγή στην θεραπεία ζεύγους– Δρ. Ασημίνα Χιώνη
  • 16/10 CBT 1- Αννίτα Χατζημιχαηλίδη
  • 22/10 Συστημική προσέγγιση Αξιολόγηση ζεύγους– λήψη ιστορικού- ατομική- Αλεξάνδρα Κουράκου
  • 23/10 ενδείξεις – κακοποιητικής σχέσης και σχεσιακής κρίσης- Αλεξάνδρα Κουράκου

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 19 ΚΑΙ 20/11 ΓΕΝΝΕΟΓΡΑΜΜΑ –Ιστορία Ζεύγους- Ελένη Δαούτου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

  • 10 ΚΑΙ 11/12 Σχεσιακή Προσέγγιση- ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ – Κατερίνα Παπαθανασίου

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 7 ΚΑΙ 8/1 ΛΟΑΤΚΙ ζεύγος- Βανέσσα Θεοδώρου

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 11 ΚΑΙ 12/2 Συμβουλευτική ζεύγους μέσα στην οικογένεια – Ελένη Δαούτου

ΜΑΡΤΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 11 ΚΑΙ 12/3 Σχεσιακή θεραπεία- Μαρία Αποστολοπούλου

ΑΠΡΙΛΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 1 ΚΑΙ 2/4 CBT 2 – τρίτο κύμα- Μαρίνα Βελώνια

ΜΑΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 6 ΚΑΙ 7/5 Συστημική θεραπεία και EFT Αλεξάνδρα Κουράκου

ΙΟΥΝΙΟΣ (Ωράριο: 10:00-15:00)

  • 3/6 Συνθετική Ματιά Ζεύγους  Δρ. Ασημίνα Χιώνη
  • 4/6 Αξιολόγηση – Δρ. Ασημίνα Χιώνη και Ελένη Δαούτου

Απευθύνεται σε:

Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγους και σε φοιτητές των άνω ειδικοτήτων.

Μέθοδος: μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας zoom

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο +30 21 1182 1633

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης του Site

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο