“Mindfulness: ένα εργαλείο Σταθερότητας για τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας σε μια περίοδο Αστάθειας και Αβεβαιότητας”

Mindfulness: ένα εργαλείο για τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας σε μια περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας

‘’ένα κορυφαίο εργαλείο για την αποφόρτιση και την ευεξία των θεραπευόμενων – συμβουλευόμενων.”

Ο κόσμος μας αλλάζει συνεχώς και με ασύλληπτους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να σκεφτούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας, τους φορητούς υπολογιστές, τα έξυπνα τηλέφωνα, το Διαδίκτυο και την απανταχού παρούσα ασύρματη πρόσβαση όλων μας σε πληροφορίες και ανθρώπους.

Ο αντίκτυπος αυτής της συνεχώς διευρυνόμενης ψηφιακής επανάστασης μας επηρεάζει σχεδόν σε οτιδήποτε κάνουμε, ενώ ταυτόχρονα η επιτάχυνση του ρυθμού της ζωής, οι τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές που έχουν συμβεί παγκοσμίως, μας οδηγούν σε μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως το χρόνιο στρες το οποίο με την πάροδο του χρόνου επιφέρει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην Ψυχική και Σωματική υγεία του ανθρώπου.

Η επανάσταση στην επιστήμη και της τεχνολογία (και τα αποτελέσματά της στον τρόπο που ζούμε) έχει μόλις ξεκινήσει και είναι απίθανο να υποχωρήσει.

Ποια είναι η λύση που μπορεί να προσφέρει ο Ειδικός Ψυχικής Υγείας σε όλα αυτά;

Το Mindfulness ή Ενσυνειδητότητα όπως αποκαλείται στα ελληνικά, έρχεται ως μια δροσερή ανάσα να συνδράμει στο έργο του σύγχρονου Ειδικού Ψυχικής Υγείας, ο οποίος χρειάζεται να είναι ευέλικτος και πρόθυμος να εφαρμόσει νέα θεραπευτικά εργαλεία και πρακτικές, τόσο για την προσωπική του ευεξία, όσο και για την προαγωγή της καλής ψυχοσωματικής κατάστασης των πελατών του.

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π διοργανώνει για 4η φορά το ολοκληρωμένο, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Mindfulness για ειδικούς Ψυχικής Υγείας: ένα κορυφαίο εργαλείο αποφόρτισης και ευεξίας”

Μόνο για τον μήνα Αύγουστο, όσοι δηλώσουν συμμετοχή με εφάπαξ πληρωμή κερδίζουν έκπτωση 150€.

Εκπαιδευτικός Σκοπός και Στόχοι:

Σκοπός του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προσφέρει ένα σημαντικό και επίκαιρο εργαλείο στην διάθεση του Ειδικού Ψυχικής Υγείας.

Οι επιμέρους στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος για τον Ειδικό Ψυχικής Υγείας είναι:

 1. Να γνωρίσει το mindfulness υπο την συνθετική ματιά και να αναγνωρίσει την σπουδαιότητα της εφαρμογής του συνδυαστικά με τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που ακολουθεί.
 2. Να δύναται να εφαρμόσει τις τεχνικές και τις πρακτικές Mindfulness στο θεραπευτικό δωμάτιο, βοηθώντας εμπράκτως τους θεραπευόμενους / συμβουλευμένους να αποφορτιστούν απο δυσλειτουργικές σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές.
 3. Να υιοθετήσει τις πρακτικές του Mindfulness στην καθημερινότητά του για να μπορεί και ο ίδιος να αντιληφθεί τα οφέλη, έτσι ώστε να αποσυμφορίζετε απο τη δυσφορία που προκαλεί το εργασιακό stress και μέσα απο την προσωπική του εμπειρία να αναγνωρίζει πότε και που μπορεί να εφαρμόζει τις κατάλληλες τεχνικές ενσυνειδητότητας στους πελάτες του.

Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα:

Θεραπευτές και θεραπευόμενοι βρίσκονται τώρα στην ίδια πραγματικότητα, βιώνουν την ίδια απειλή, αντιμετωπίζουν σχεδόν τις ίδιες εξωτερικές προκλήσεις. Η ενσυνειδητότητα εκτός από εργαλείο για χρήση στο θεραπευτικό δωμάτιο αποκτά τη σημασία που πάντα είχε άλλωστε: της καθημερινής πρακτικής και εφαρμογής από τον ίδιο τον θεραπευτή.

Πόσες φορές μέσα στο θεραπευτικό δωμάτιο δεν νιώσατε ότι χρειάζεται να επαναφέρετε την σκέψη σας στο εδώ και στο τώρα; Και πόσες φορές δεν νιώσατε αντίστοιχα ότι ο θεραπευόμενος χρειάζεται κάποιον να τον οδηγήσει πίσω στο παρόν όταν η σκέψη του μηρυκάζει παρελθοντικές στιγμές ή προσπαθεί να ελέγξει με αγωνία το μέλλον ; Επιδιώκεται ο ειδικός Ψυχικής Υγείας να έχει επίγνωση της δικής του παρούσας στιγμής, βοηθώντας έτσι και τον θεραπευόμενο να έρθει σε επαφή με το εδώ και το τώρα.

Το πρόγραμμα αποτελείται απο:

 1. Θεωρητικές-Ακαδημαϊκές εισηγήσεις
 2. Παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών
 3. Πρακτική βιωματική άσκηση πάνω στις τεχνικές που θα παρουσιαστούν
 4. Δεοντολογικά και εποπτικά θέματα
 5. Ακαδημαϊκό υλικό: Σημειώσεις, βιβλιογραφία, άρθρα

Περιεχόμενο:

Οι έρευνες αποκαλύπτουν πώς η ενσυνειδητότητα έχει θετικά αποτελέσματα στη μείωση του στρες, της κατάθλιψης, των κρίσεων πανικού, των αρνητικών σκέψεων, των εθισμών και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Την ενσυνειδητότητα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως συνθετικό εργαλείο σε οποιαδήποτε θεραπευτική προσέγγιση.

Στα πλαίσια του μοναδικού και ολοκληρωμένου αυτού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν με βιωματικό τρόπο δεξιότητες mindfulness και τρόπους εφαρμογής τους τόσο στη καθημερινή ζωή όσο και στο θεραπευτικό δωμάτιο.

**Υποψιν: Στο Retreat δίνεται η δυνατότητα σε προηγούμενους σπουδαστές να λάβουν μέρος με προνομιακή τιμή για να είναι πλήρως ενημερωμένοι με τις νέες καινοτόμες εξελίξεις (χρέωση 30 ευρώ). 

Μέθοδος: online Εισηγήσεις μέσω zoom για τον Β΄ και Γ΄ κύκλο και δυο δια ζώσης συναντήσεις για βιωματική πρακτική MBSR.

Χρόνος: Διάρκεια 40 ώρες Τόπος : πλατφόρμα zoom ΚΑΙ δια ζώσης (υβριδικό σεμινάριο και πάντα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες δημόσιας υγείας)

Διοργάνωση: ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π (Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης), Ναϊάδων 49 και Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φάληρο Παρέχεται δυνατότητα εποπτείας.

Ερωτήσεις και Δηλώσεις συμμετοχής στο email ekisyp@gmail.com με την ένδειξη «mindfulness»

Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και πλούσιο ηλεκτρονικό υλικό.

Συμμετοχές και κόστος:

 • Συνολικό κόστος όλου του προγράμματος: 800 ευρώ (δυνατότητα 3 δόσεων ως εξής: 300 ευρώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου, 250 μέχρι τέλος Νοεμβρίου και 250 μέχρι τέλος Δεκεμβρίου)
 • Συμμετοχές early bird (έως Σάββατο 15/10) :680 ευρώ
 • Μόνο για τον Αύγουστο και με εφάπαξ πληρωμή στην προνομιακή τιμή των 650 ευρώ!
 • Δυο και πάνω συμμετοχές: 700/ άτομο 
 • Κόστος Β & Γ κύκλου (για όσους έχουν ολοκληρώσει το MBSR) : 600 ευρώ

Προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας και να λάβετε τον κωδικό εισόδου στο σεμινάριο θα χρειαστεί να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στον κάτωθι λογαριασμό ΚΑΙ να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email. 

Τράπεζα Eurobank αριθμός λογαριασμού 0026.0035.18.0200646284

(IBAN: GR2702600350000180200646284). Εργαστήρι Αυτογνωσίας και Μάθησης, το Δέντρο της Θεραπείας

Παρακαλείστε στην αιτιολογία να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας.
(οποιαδήποτε κόμιστρα τραπεζών, βαρύνουν τον εντολέα)

Το καταθετήριο παρακαλούμε να σταλεί με email στο ekisyp@gmail.com με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα

Σχετικά με τους εισηγητές μας:

Δρ. Ασημίνα Χιώνη

H Δρ. Ασημίνα Χιώνη (Ιδρυτικό μέλος του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.) είναι κλινική ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος (συνθετικής θεραπείας) γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1967, ωστόσο γαλουχήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αγγλία. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Ψυχολόγος από το 1993. Απαρχή της καριέρας της ως ψυχολόγος αποτέλεσε το νοσοκομείο St. Mairy’s Hospital στο Λονδίνο. Εξειδικεύτηκε στις εξαρτήσεις, στις Διατροφικές Διαταραχές, στη Βιοθυμική Υπνοθεραπεία, στο Συστημικό Ψυχόδραμα. Τέλος, είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια  στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία με βάση το μοντέλο του Irvin Yalom.  Η συνεχής επιμόρφωση της η οποία ξεκίνησε με την Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, και στη συνέχεια ενισχύθηκε με τη Συστημική και τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση αποδεικνύει και αναδεικνύει την προσωπική της πίστη για την αξία της δια βίου εκπαίδευσης και εξέλιξης των ειδικών Ψυχικής Υγείας. Τέλος, είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP).

Κατερίνα Τσιρίμπα

Η Κατερίνα Τσιρίμπα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Συνθετικής Προσέγγισης πιστοποιημένη από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ), την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και το European Association for Counselling (EAC), φορείς στους οποίους ανήκει ως τακτικό μέλος. Έχει εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία – Κλινικής Ύπνωση και είναι μέλος του φορέα General Hypnotherapy Standards Council (GHSC). Είναι εκπαιδεύτρια Mindfulness, πιστοποιημένη από τον διεθνή οργανισμό International Mindfulness and Meditation Alliance (IMMA). Τέλος, είναι πιστοποιημένη από το Berkeley University, στην εκπαίδευση “The science of happiness” και αποτελεί επιστημονικό μέλος του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π υπό την αιγίδα της Δρ. Ασημίνας Χιώνη.

Ιωάννης Βλαχάκης

Ο Ιωάννης Βλαχάκης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Απόφοιτος του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής) και τακτικό μέλος τόσο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, όσο και του European Association for Counselling (EAC). Επιπλέον είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με δεκαετή εμπρειρία στη διοργάνωση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ποικίλης θεματολογίας. Έχει συμπληρωματικές σπουδές στο Mindfulness (LEIDEN University), στο Coaching Leadership (ΕΚΠΑ) και στην Θετική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο), ενώ έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί συνεχώς πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχική Υγεία, την επικοινωνία, την ηγεσία ενηλίκων, της εναλλακτικές θεραπείες κ.α. Απο το 2021 είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.

Όλοι οι συντελεστές του Δέντρου και του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π εποπτεύονται σε σταθερή βάση απο πιστοποιημένους επόπτες, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Η εκπαίδευση είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις εξής ημερομηνίες και ώρες :

Α κύκλος MBSR (Διά ζώσης)

 • Κυριακή 27 Νοεμβρίου   12:30-14:00
 • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  12:30-14:00
 • Κυριακή 15 Ιανουαρίου   12:30-14:00
 • Κυριακή 29 Ιανουαρίου   12:30-14:00
 • Κυριακή 12 Φεβρουαρίου  12:30-14:00
 • Κυριακή 19 Μαρτίου   12:30-14:00
 • Κυριακή 2 Απριλίου   12:30-14:00
 • Κυριακή 30 Απριλίου     12:30-14:00

Απευθύνεται σε:

ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας και φοιτητές των άνω ειδικοτήτων.

Β κύκλος (Ζοοm)

 • Σάββατο 20/5                                          17:00-20:00
 • Κυριακή  21/5                                          17:00-20:00

 

Γ κύκλος  (Zoom)

 • Σάββατο 10/6                                          10:00-16:00
 • Κυριακή  11/6                                          10:00-16:00

Mindfulness Retreat: (Διά ζώσης)

 • Σάββατο 24/6                                          10:00-14:00
 • Κυριακή 25/6                                           10:00-14:00
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο +30 21 1182 1633

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης του Site

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο