Μετεκπαιδευτική Επιμόρφωση στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Tρίτου Ρεύματος της ΓΣΨ

Επιμόρφωση στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Tρίτου Ρεύματος της ΓΣΨ

Σύγχρονες παρεμβάσεις (40  Ώρες Σπουδών)

Αγαπητοί συνάδελφοι, το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης -ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π παρέχει μετεκπαιδευτική επιμόρφωση στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Τρίτου Κύματος του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Μοντέλου. (CBT)

Οι γνωσιακές συμπεριφορικές θεραπείες «τρίτου κύματος» είναι μια ομάδα αναδυόμενων προσεγγίσεων στην ψυχοθεραπεία που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και επέκταση των παραδοσιακών προσεγγίσεων γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας δίνοντας προτεραιότητα στην ολιστική προώθηση των ψυχολογικών και συμπεριφορικών διαδικασιών που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία έναντι της μείωσης ή της εξάλειψης των ψυχολογικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

  1. Θεωρητικές-Ακαδημαϊκές εισηγήσεις
  2. Παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών
  3. Πρακτική βιωματική άσκηση πάνω στις τεχνικές που θα παρουσιαστούν
  4. Δεοντολογικά και εποπτικά θέματα
  5. Ακαδημαϊκό υλικό: Σημειώσεις, βιβλιογραφία, άρθρα

Έννοιες όπως η μεταγνώση, η αποδοχή, η επίγνωση, οι προσωπικές αξίες και η πνευματικότητα συχνά ενσωματώνονται σε ό,τι διαφορετικά θα μπορούσε να θεωρηθεί παραδοσιακές συμπεριφορικές παρεμβάσεις.

Το τρίτο κύμα CBT περιλαμβάνει πολλές από τις καινοτομίες και τις επεκτάσεις που θεωρούνται τώρα συνήθως υπό την ομπρέλα της CBT. Συγκεκριμένα, θα καταπιαστούμε με προσεγγίσεις που βασίζονται στις:

  • Γενικές αρχές ΓΣΨ
  • Ενσυνειδητότητα (Μindfulness CBT)
  • θεραπεία διαλεκτικής συμπεριφοράς (DBT)
  • Θεραπεία εστιασμένη στην συμπόνια (CFT)
  • θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (ACT)

και άλλες θεματολογίες στις οποίες έρχεται ως μία εξαιρετικά ανακουφιστική οδός η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία να προσφέρει λύσεις στο ‘’εδώ και τώρα’’ και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Θα εντρυφήσουμε περισσότερο σε τεχνικές, αλλά και στη βιωματική διαδικασία, καθιστώντας πιο διαδραστική και ευανάγνωστη την εκπαίδευση.

Εποπτεία:

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π και η Επιστημονική Ομάδα του, υπό την επίβλεψη, εποπτεία και καθοδήγηση της Δρ. Ασημίνας Χιώνη, ετοίμασε αυτόν τον κύκλο σπουδών, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους για μια πιο ολοκληρωμένη γνώση γύρω απο τις νέες εξελίξεις.

Παράλληλα με τις διαλέξεις θα σας αποστέλλεται το εκπαιδευτικό υλικό ώστε να μπορείτε να συμβαδίζετε με τη θεματολογία.

**Επιλογή: Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος σας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχετε σε ατομικές ή ομαδικές εποπτείες της Δρ. Ασημίνας Χιώνη και άλλων καταξιωμένων συνεργατών του δέντρου της θεραπείας με εξειδίκευση στην εποπτεία της ΓΣΨ και των τεχνικών του τρίτου κύματος.

Κόστος εποπτείας: 30 ευρώ η ομαδική και 50 ευρώ η ατομική

Η ευελιξία, που μας επιτάσσουν οι τρέχουσες συνθήκες, να κινηθούμε μας δίνει τη δυνατότητα να ενωθούμε σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, προτάσσοντας το κουράγιο μας, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι προς ένα ταξίδι γνώσης που παραμένει ανεπηρέαστο από τις απαγορεύσεις και τις δυσκολίες των καιρών, ευχόμενοι για σθένος και προσήλωση στους στόχους που έχει ο καθένας.

Μέθοδος: μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας zoom

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό

Ωράριο: 12:00-15:30 και το τελευταίο Σαββατοκύριακο (Δεκέμβριος) 12:00-14:30

Κόστος: 

400 ευρώ, early bird 350 ευρώ ή προκαταβολή 200 ευρώ (μέχρι 20/10/22) και δύο δώσεις των 100 ευρώ στις 3/11/22 και 17/11/22

Τράπεζα Eurobank αριθμός λογαριασμού 0026.0035.18.0200646284(IBAN:GR2702600350000180200646284).Εργαστήρι Αυτογνωσίας και Μάθησης, το Δέντρο της Θεραπείας

Παρακαλείστε στην αιτιολογία να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας.

(οποιαδήποτε κόμιστρα τραπεζών, βαρύνουν τον εντολέα)Το καταθετήριο παρακαλούμε να σταλεί με email στο ekisyp@gmail.com με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα.

 

Σχετικά με τους εισηγητές μας:

Δρ. Ασημίνα Χιώνη

Δρ. Ασημίνα Χιώνη (Ιδρυτικό μέλος του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.) είναι κλινική ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος (συνθετικής θεραπείας) γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1967, ωστόσο γαλουχήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αγγλία. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Ψυχολόγος από το 1993. Απαρχή της καριέρας της ως ψυχολόγος αποτέλεσε το νοσοκομείο St. Mairy’s Hospital στο Λονδίνο. Εξειδικεύτηκε στις εξαρτήσεις, στις Διατροφικές Διαταραχές, στη Βιοθυμική Υπνοθεραπεία, στο Συστημικό Ψυχόδραμα. Τέλος, είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια  στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία με βάση το μοντέλο του Irvin Yalom.  Η συνεχής επιμόρφωση της η οποία ξεκίνησε με την Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, και στη συνέχεια ενισχύθηκε με τη Συστημική και τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση αποδεικνύει και αναδεικνύει την προσωπική της πίστη για την αξία της δια βίου εκπαίδευσης και εξέλιξης των ειδικών Ψυχικής Υγείας. Τέλος, είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP).

Γεωργία Κουλιεράκη

Η Γεωργία Κουλιεράκη είναι πτυχιούχος ψυχολόγος από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με διατριβή στην διάγνωση ψυχογενούς ανορεξίας. Έχει εκπαιδευτεί στις διαταραχές πρόσληψης τροφής αλλά και στην διαλεκτική συμπεριφοριστική θεραπεία από το Αιγινήτειο νοσοκομείο Αθηνών. Έχει πιστοποιηθεί στην γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία από την Εταιρία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Αποτελεί επιστημονική συνεργάτης του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π υπό την αιγίδα της Δρ. Ασημίνας Χιώνη.

Κατερίνα Τσάμη

Κατερίνα Τσάμη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και  στη Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και Μετατραυματικής Διαταραχής. Επίσης έχει εκπαιδευτεί σε θεραπείες του 3ου ρεύματος του CBT,  στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης καθώς επίσης και στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια.  Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία ετήσια σεμινάρια στη Κλινική Ψυχοπαθολογία (ΕΠΙΨΥ), στις Διαταραχές Άγχους στα παιδιά και στους εφήβους (ΕΚΠΑ), στην Εργασιακή Ψυχολογία και Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ). Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ), πιστοποιημένη συντονίστρια ομάδων Σχολών Γονέων, συνεργάτης – Μέλος της διευρωπαϊκής ομάδας συμβούλων καριέρας του προγράμματος “Crucial impacts on career choices”  και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Δέντρου της Θεραπείας και του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. απο την έναρξη του. Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται επίσης ως ψυχολόγος σε Συμβουλευτικό Κέντρο Δημόσιου σχολικού συγκροτήματος και ως εκπαιδεύτρια σε Δημόσια ΙΕΚ. Τέλος, εργάζεται ως Ψυχολόγος στη Δημόσια Εκπαίδευση-  Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Βανέσσα Θεοδώρου

Η Βανέσσα Θεοδώρου είναι πτυχιούχος  του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου όπου και είχε τη πρώτη της επαφή με τη ψυχολογία.Η ενασχόληση της συνεχίστηκε όταν ξεκίνησε ατομική θεραπεία οπότε και αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το χώρο της ψυχικής υγείας.  Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση της στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (Συνθετική προσέγγιση) και στη συνέχεια έκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής αλλά και στη Gestalt ψυχοθεραπεία σε ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι affirmative  LGBTQI+ θεραπεύτρια εκπαιδευμένη και ενημερωμένη σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα. Κύριος γνώμονας με τον οποίο δουλεύει είναι η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και η Gestalt ωστόσο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο δανείζεται και τεχνικές από άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Τέλος, συνεργάζεται με το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π ως θεραπεύτρια-εισηγήτρια υπό την αιγίδα της Δρ. Α. Χιώνη.

Βελώνια Μαρίνα

Η Βελώνια Μαρίνα είναι Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια (University of Central Lancashire, Msc at University of East London). Ολοκλήρωσε τις μετεκπαιδεύσεις της στο Κέντρο Εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Αθηνών (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ) με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία ενηλίκων και έπειτα στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεία παιδιών και εφήβων. Έχει παρακολουθήσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα ενός έτους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με τίτλους “Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων” και “Ψυχιατρική Κλινική παιδιών και εφήβων”. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (Ι.Ε.Θ.Σ.) και στην κλινική ύπνωση(Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ). Τέλος, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και ημερίδες και συνεχίζει να εκπαιδεύομαι στα πλαίσια την ψυχικής υγείας. Αποτελεί επιστημονική συνεργάτης του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π υπό την αιγίδα της Δρ. Ασημίνας Χιώνη.

Ιωάννης Βλαχάκης

Ο Ιωάννης Βλαχάκης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Απόφοιτος του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής) και τακτικό μέλος τόσο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, όσο και του European Association for Counselling (EAC). Επιπλέον είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με δεκαετή εμπειρία στη διοργάνωση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ποικίλης θεματολογίας. Έχει συμπληρωματικές σπουδές στο Mindfulness (LEIDEN University), στο Coaching Leadership (ΕΚΠΑ) και στην Θετική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο), ενώ έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί συνεχώς πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχική Υγεία, την επικοινωνία, την ηγεσία ενηλίκων, της εναλλακτικές θεραπείες κ.α. Απο το 2021 είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.

Όλοι οι συντελεστές του Δέντρου και του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π εποπτεύονται σε σταθερή βάση απο πιστοποιημένους επόπτες, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

Σαββάτο 22 και 23/10/22 CBT

Σαββάτο 29 και 30/10/22 Mindfulness

Σαββάτο 5 και 6/11/22 Διαλεκτική Θεραπεία

Σαββάτο 19 και 20/11/22 Συμπόνια

Σαββάτο 26 και 27/11/22 ACT

Σαββάτο 17/12/22 Παρουσίαση περίπτωσης

Κυριακή 18/12/22 Θέματα Δεοντολογίας

Σύνολο: 40 ώρες

Απευθύνεται σε:

Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές και φοιτητές των άνω ειδικοτήτων.

Online: ΕΚΙΣΥΠ Zoom

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο +30 21 1182 1633

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης του Site

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο